Kommunen forskelsbehandler

Mandag den 12.december var følgende i Herning Folkeblad:

ÅSKOV GOLFKLUBS NYE HUS, SKAL OMBYGGES TIL BRUG FOR KLUBBENS JUNIORER, MEN KLUBBEN FÅR IKKE I DENNE OMGANG PENGE FRA KOMMUNEN TIL ISTANDSÆTTELSE.

Åskov Golfklub har i to omgange fået nej til ansøgninger om et mindre beløb fra kommunens fritidsudvalg og undrer sig, når Herning Golfklub samtidig får ja til et stort beløb.

To gange har Åskov Golfklub fået nej fra Herning Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg om tilskud til istandsættelse af en ejendom, der ligger mellem golfbanerne. Nu undrer de sig i golfklubben over, at Herning Golf Klub har fået 305.000 kroner til hævning af klubbens terræn, der er i et moseområde.

- Jeg læste i Herning Folkeblad, efter at vi havde fået afslag, at Herning Golf Klub havde fået 305.000 kroner, og her hoppede kæden af. Vi fik svar fra kommunen, hvor der stod, at kassen var tom, efter vi havde søgt. Det er Herning Golf Klub velundt, at de har fået penge. Men hvorfor kan de få, når vi ingen kan få. Vi føler os virkelig forskelsbehandlet, siger formand Kristian Jakobsen, Åskov Golfklub.

Åskov Golfklub har sendt to ansøgninger til kommunens kultur- og fritidsudvalg. Den første i august 2015. Forinden havde golfklubben skyndt sig at købe ejendommen, efter at den tidligere ejer døde. Her havde de førhen lejet sig ind i stalden og garagebygningerne til golfklubbens maskiner og forsøgte, ifølge Kristian Jakobsen, at udvise rettidig omhu ved at købe ejendommen - til 370.000 kroner af arvingerne.

- Vi var ikke interesserede i, at der kom nogen andre og overtog ejendom og lavede den om til noget, hvor der ikke var plads til vores maskiner. Det ville have kostet os en til to millioner kroner at bygge en hal til vores maskiner, hvis vi skulle have gjort det i stedet, fortæller formanden.

Ros af Green

Det første afslag fra kommunen lød på, at man havde erhvervet ejendommen, inden kommunen havde modtaget ansøgningen.

- Allerede da vi købte ejendommen, fik vi ros af byrådspolitiker Søren Green (V) for at have overtaget ejendommen, og han sagde, at vi var hurtige til at slå til. Han opfordrede os til at søge penge hos kommunen, siger Kristian Jakobsen.

Derfor undrede det golfklubben, da man fik det første afslag også efter at have haft en repræsentant fra kultur- og fritid til at besigtige forholdene ved gården.

- Så søgte vi igen opfordret af Søren Green, der sagde, at vi skulle være mere konkrete med, hvilket beløb vi søgte. I den første ansøgning havde vi bedt om et engangsbeløb uden at nævne beløbets størrelse. Anden gang søgte vi så om 127.500 kroner, som skulle dække indkøb af materialer i det overslag, vi havde lavet, siger han.

Johs. Poulsen (R), formand for kultur- og fritidsudvalget, begrundede for nogle uger siden i Herning Folkeblad afslaget med, at udvalgets kasse »stort set er tom«, og derfor fik golfklubben i Sdr. Felding ikke penge. Han mener ikke, at det er forskelsbehandling, at Herning Golf Klub har fået penge.

Åben for dialog

- Det er et beløb, der har været afsat siden sidste år på grund af Herning Golf Klubs vandlidende bane. Så det er en sammenblanding af æbler og pærer. Hvis der er et behov, skal der afsættes penge i forbindelse med budgetforhandlingerne, og det er der ikke blevet med golfklubben i Sdr. Felding, siger udvalgsformanden.

Han pointerer samtidig, at han ikke ser dialogen med Åskov Golfklub for værende lukket.

- Jeg kan godt forstå, at de er frustrerede efter de opfordringer, de har fået, og jeg vil ikke afvise, at de ikke kan få et tilskud en anden gang, men der er ikke flere penge i 2016, siger han.

Green: Ikke et beløb der kunne vælte læsset

Søren Green (V) forstår ikke, at udvalget ikke har kunnet finde penge til Åskov Golfklub

Søren Green understreger, at godt nok har han opfordret Åskov Golfklub til at søge penge hos kommunen til renoveringen af gården, men han ikke lovet dem noget på forhånd.

- Når det er sagt, så vil jeg sige, at jeg havde ikke troet, at beløbet på 127.500 kroner eller to tredjedele dele af beløbet, som kultur- og fritidsudvalget har kotyme at give i sådanne sager med foreninger og klubber, kunne vælte læsset, siger byrådsmedlemmet.

Kristian Jakobsen fortæller, at han havde været glad, blot klubben havde fået et lavere beløb, og at man netop ikke forventede alle pengene.

En hjælpende hånd

Klubben blev opfordret til at søge af Søren Green tilbage i maj 2015, hvor de fortalte ham, at de havde købt ejendommen mellem golfbanerne.

- Jeg har rost bestyrelsen for at være vaks ved havelågen. Det var rettidig omhu af bestyrelsen. De vil gerne lave juniorcamps og prøve at få sporten bredere ud til børn og unge. Huset skal indrettes, så de unge kan overnatte der. I den første ansøgning, som klubben fik afslag på, fordi det fremstod som om, at klubben ønskede, at søge penge, fordi man havde købt ejendommen. Så fik jeg dem til at præcisere, at projektet handlede om juniorcamps, og jeg troede, at kultur- og fritidsudvalget ville kigge velvilligt på sagen. Min holdning er, at de skal have en hjælpende hånd. Det er ikke en særlig velhavende klub, og det er en klub, hvor der skal kæmpes. Jeg håber, at når vi går ind i et nyt år, at de kan få penge. Jeg kan sagtens finde på at bringe det på banen til budgetforhandlingerne, lyder det fra Søren Green.